Kjus, Lasse (Vail 99)

Annonse


Commit slo Telenor under VM

Kjus, Lasse (Vail 99)

Amerikanske teleselskap syntes Telenor var så små at det ikke hastet med å få undertegnet en roamingavtale. Arrangørene av alpin-VM i Vail hadde lite å tilby norske media. Men en mobilforhandler i Akersgata fikk en avtale gjennom de siste portene.

Ingen avtale
Norske aviser og bildebyråer er teknisk avanserte. Svært ofte sendes både resultater og bilder direkte fra idrettsanlegget. For å få til dette var det nødvendig med tilgang til et GSM-nett. Men det var ikke undertegnet noen kontrakt som gjorde dette mulig før Alpin-VM i Vail, USA.

– Vi har mast i minst et halvt år på Telenor Mobil, uten at de har klart å få i stand en avtale om roaming. Så vidt som jeg kan se er det amerikanerne som henger etter i systemet, sier telekomleder Reidar Fure i VG.

Annonse


De små er bedre
Erik Braaten hos Commit-forhandleren i VG-passasjen ordnet problemet. Via Usenet fikk han kontakt med forhandleren Keith Smith i kjeden Wireless Plus i Denver.

Han kunne ordne lokale abonnement, og kunne også leie ut mobiltelefoner.

Kjempet for å få til løsning
Telefonene som ble valgt var Nokias 6190 – en amerikansk versjon av tobånds telefonen Nokia 6150. Den fungerer både på GSM 900-nettet og på det amerikanske GSM 1900-nettet. Men VG valgte selv å kjøpe telefonene. De kom til Norge få dager før avreise til USA.

– Vi har hatt våre kontakter i sving, men Braaten skal ha all ære for å ha fått dette i havn, sier Fure.

– Vi har både Aftenposten, Dagbladet, VG, samt billedbyrået Scanpix som kunder, så vi stod på litt for å få en løsning, sier Braaten.

Mer samtrafikk
I dag er det bare enkelte områder på østkysten som har avtaler med Telenor. Dette gjelder blant annet Washington, Baltimore og enkelte områder av Florida. Men trolig vil det være flere avtaler om samtrafikk på plass i løpet av seks måneder.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse