Annonse


Telefonlinje med 500 Kbit/s

Det er AG Communications, ett datterselskap av Lucent, som har utviklet det nye produktet sammen med xDSL-pioneren Paradyne. At Lucent står bak gir den nye teknologien et ekstra push i USA, hvor selskapet er en dominerende leverandør av teleutstyr.

Produktet har fått det fengende navnet SuperLine Integrated Access Platform (blant venner SuperLine), og det skal i følge de to selskapene kunne fungere sammen med teleutstyr (sentralt og ute hos abonnenten) fra en rekke produsenter.

Delvis standardisert
Hos teleoperatøren bruker SuperLine et standard grensesnitt for å kunne kobles opp mot talesvitsjer og datanett. Men selve teknologien er proprietær, ikke basert på eksisterende standarder. De to leverandørene har imidlertid sagt at løsningen vil bli tilgjengelig på lisensbasis.

Hos kunden er det snakk om å koble opp en boks på størrelse med et modem for å gi kunden en ekstra telelinje med et annet telefonnummer. En PC kan kobles opp til modemet for dataføring med en hastighet på 500 Kbit/s uten at det skal være nødvendig å oppgradere telefonlinjene hverken ute eller inne.

Systemet er allerede tilgjengelig i USA til en pris på 3.700 – 7.400 kroner per kunde, avhengig av volum.