Øvreberg, Anders

Annonse


Software ’99 splittes opp?

Øvreberg, Anders

Da Software ’99 åpnet på INFO-RAMA i Sandvika tirsdag, var det femårsjubileum for sesjonen “IT og utdanning” som har vært en suksess helt fra starten.

Overveldende interesse
Nå vokser imidlertid ”gjøkungen” ut av redet.

– Interessen for ”IT i utdanningen” er så overveldende at Den Norske Dataforening (DND) har bestemt seg for å skille det ut fra messen, og lage et separat arrangement, sier redaktør Anders Øvreberg i DND til ITavisen.

Annonse


Eleven som ressurs
400 av de 1200 deltakerne på Software ’99-seminarene følger ”IT og utdanning”-sesjonen.

Over 200 lærere deltar på onsdagens seminar ”I klasserommet”, som tar for seg bruk av Internett i skolen, og hvordan elevenes ressurser bedre kan utnyttes i undervisningen.

Blir messe for nisjer
Software ’99 byr på mange praktiske kurs, og har langt flere påmeldte enn i fjor. Interessen fra utstillerne er derimot skuffende:

– Datamesser må finne en ny form etter at Internett har kommet så sterkt på banen, sier Øvreberg, som tror at fremtidens datamesser vil bli mer nisjepreget.

Kan du mer enn Carl I. Hagen?
På Software ’99 har Datakortet en stor stand hvor du gratis kan teste deg selv mot kjendisenes praktiske datakunnskaper, etter at Dagens Næringsliv testet disse i fjor sommer.

Her kan du sammenlikne dine egne resultater med Carl I. Hagen, Kristin Clemet og flere andre kjendiser.

Rosing-prisene utdeles
Avisens sommerkonkurranse ble for øvrig vunnet av Kristin Clemet, som også holder foredrag under tirsdagens Rosing-konferanse.

Konferansen avsluttes med at DND deler ut Rosing-priser til Norges beste og mest kreative programvareutviklere og –brukere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse