deskill.

Annonse


Hissig krig om telepriser

deskill.En innenlandssamtale kan gå hvor som helst i Sverige bortsett fra til de samtalene som går til et retningsnummer som grenser inntil brukerens eget. I disse tilfellene blir samtalen regnet som lokalsamtale.

Billigere med rabatt
Disse innenlandssamtalene kommer fra og med i dag til å koste 38 øre per minutt på dagtid. Om natten og i helgene blir prisen per minutt 0,20 kroner.

For de abonnentene som har forskjellige rabattordninger som TeleBonus blir det enda billigere, erklærer Telia i en offensiv pressemelding.

Men akk, hvor lenge fikk Telia være konge på prishaugen?

Annonse


Telenordia går ned
Telenordia har som målsetting å alltid tilby lavere priser enn konkurrentene. Allerede 1. februar sendte de ut en pressemelding om at selskapet også senker prisene på sine innenlandssamtaler med virkning fra 1. mars.

Telenordia legger seg på samme prisnivå som Telia på dagtid, men går ned til 0,19 kroner per minutt om natten og i helgene. Telenordia regner seg også som billigst på samtaler som går til mobiltelefon.

Tele2 kjemper tappert
Begge må imidlertid se seg slått av Tele2. Allerede 8 februar reduserer de sine priser på innenlandssamtaler til 32 øre minuttet på dagtid. Ellers vil prisen ligge på 0,18 kroner.

Tele2 har dessuten en langt større sone for lokaltakst hvor prisen ligger på bare 20 øre minuttet hele døgnet. Tele2 har delt Sverige inn i 8 lokalområder, mot Telias vel 200 områder.

Så spørs det da hva sammenslåingen mellom Telia og Telenor vil bety for priskonkurransen i Sverige. Telenor eier jo som kjent en tredjedel av Telenordia.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse