Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PC-salget stiger

TELEGRAM: Salget av personlige datamaskiner økte i fjor mer enn de fleste hadde varslet. En årsak til dette er dels prisfall og ”bundling” med interessante programpakker. Dels er det snakk om forberedelser til år 2000.

Salget av PC-er økte med hele 21,1 prosent i fjor. Bare i fjerde kvartal økte salget med 22,2 prosent. Og Compaq var det merket som solgte best.

I fjerde kvartal i 1998 ble det solgt 8,8 millioner PC-er i Europa, sier forskere i selskapet Context til Reuters.

De tre store
Compaq ble den største leverandøren til det europeiske markedet. De tok 16,9 prosent av markedet, mens IBM forsynte seg med 8,6 prosent. For Compaq innebar det en vekst på omlag en halv prosent, mens det for IBM tilsvarte omtrent det samme – i tilbakegang.

Dell ble nummer tre i Europa, og økte sin andel av markedet til 7,9 prosent mot 5,4 prosent året før.