Annonse


Ameritech vil også inn i Norge

Det var i en artikkel i den danske avisen Jyllandsposten at Tele Danmarks og Ameritechs John Andersen luftet interessen for NetCom. Avisen skriver at det ikke er usannsynlig at Tele Danmark etablerer seg i det norske markedet gjennom norske NetCom, melder Finansavisen.

Vil samarbeide
Tele Danmark har flere ganger uttalt at de ønsker å samarbeide med det norske mobilselskapet NetCom.

Amerikanske Ameritech er blant hovedeierne i begge selskapene, og amerikanerne ønsker altså å ekspandere inn i fasttelefonimarkedet i Norge.

Kan bli hindret
Men Ameritech kan bli hindret av svenske NetCom AB som eier 25 prosent av aksjene i norske NetCom. NetCom AB ønsker ikke sterkere konkurranse på fasttelefoni i Norge. Dessuten er selskapet i en drømmesituasjon så lenge Telenor og Telia bruker ressurser på fusjonsprosessen.

NetCom System AB eier også Tele2 – Telenors fremste konkurrent på fasttelefoni i Norge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse