Hopp til navigasjon Hopp til innhold

eBay etterforskes

TELEGRAM: eBay er under etterforskning av forbrukerombudsmannen i New York i forbindelse med bedragerianklager.

Anklagene er ikke rettet mot eBay selv, men mot selgere som tok penger, men ikke leverte varene. Et spørsmål forbrukerombudet vil ha besvart er om eBays system legger forholdene til rette for fusk, melder Dagens Næringsliv.

Skjer hyppig
Forbrukerombudet i New York har ikke beskrevet forholdene som førte til etterforskning, men sentrale myndigheter sier at auksjoner av denne typen er blitt den hyppigste formen for bedrageri på nettet.

En uke før forbrukerombudsmannen i New York begynte å etterforske eBay, måtte en nettselger i Pennsylvania ut med godt og vel 2.500 dollar (18.600 norske kroner) til kjøpere han hadde snytt for dukker til jul ved hjelp av eBay.

eBay er et Internett-selskap som spesialiserer seg på auksjoner personer i mellom.