Annonse


Satser ikke på distriktene

– Jeg kjenner meg ikke det minste fremmed for en børsnotering og for det som følger med å lede et børsnotert selskap. Alle skal vite at Telia-Telenor kommer til å drives på helt kommersielle vilkår. De som satser penger i selskapet, behøver ikke være redd for at vi kommer til å drive noen distriktspolitikk, sier Hermansen.

– Fusjonen skal gi innsparinger på tre til fire milliarder kroner i året, på alt fra rimeligere systemutvikling til samordning av innkjøp, sier han.

Fortsetter lenge
I følge SDs journalist virker ikke Hermansen sliten etter de langvarige forhandlingene. Han virker ”snarere å være fylt opp av en salgs gledesrus over at affæren endelig er i havn”.

Annonse


– Jeg tar sikte på å arbeide videre som sjef for Telia-Telenor i mange år, sier han og dementerer alle rykter om at det skal finnes en overenskomst om at nestsjefen Jan-Åke Kark skal overta på et visst tidspunkt.

Ingen oppsigelser?
– Jeg regner med at 3.000 til 4.000 mennesker blir direkte berørt og vil måtte søke nye jobber i konsernet. Vi skal prøve å løse det uten noen direkte oppsigelser, men jeg kan ikke utlukke det, sier Hermansen i et intervju som Svenska Dagbladet (SD) fikk under et besøk i Telenor Geomatikk i Bergen.

Så raskt som mulig
– Vi regner med å ha det nye selskapet i operativ drift etter sommeren, sier Hermansen.

– Jeg har tilsatt et sammenslåingssekretariat som skal ta seg av det praktiske arbeidet ved fusjonen. Nå skal det også begynne å velge ut ledelsen til det nye selskapet, fortsetter han.

Må ha nytt navn
– Det blir hverken Telia eller Telenor. Vi må ha ett nytt navn, sier Hermansen, som imidlertid ikke vil si noe om hvilket navn han selv foretrekker.

Han bekrefter også at selskapet skal på børs både i Stockholm og Oslo – og antakelig også London. På sikt mener Hermansen at selskapet vil bli notert også på New York-børsen.

Annonse