Annonse


De største velger Linux

Tivoli er allikevel ikke den eneste IBM-datteren som nå satser på Linux. På messen Lotussphere i Orlando forrige uke kunne også Lotus-sjef Jeff Papows fortelle at Notes nå kommer i Linux-versjon.

– Jeg må innrømme at jeg var skeptisk til hvorvidt verden trenger enda en Unix, men nå er fordelene blitt åpenbare for meg, sa Papows.

Samtidig vurderer IBM sentralt også å tilby et tjenestetilbud for Linux. Selskapets databaser DB2 finnes allerede i betaversjon for Linux, sammen med nettverkssystemet Transarc.

Annonse


OpenView for Linux
Hewlett-Packard (HP) kommer om ikke lenge til å tilpasse OpenView til Linux.

HP er i dag en av Microsofts sterkeste støttespillere i NT-sammenheng, samtidig som HPs egen Unix-dialekt lenge har vært en av selskapets støttepillarer. Og nå skal altså også Linux inn i det gode selskap.

Compaq
Linux versjon 2.2.0 er gjort klar for Compaqs Alpha-prosessorer når versjonen nå er lansert. Og Compaq svarer ved å gjøre sine prosessorer Linux-klare.

Alpha-prosessorene vil få støtte for Linux innen utgangen av januar, sier Compaq, og selskapet planlegger ytterligere støtte- og utviklingsprogrammer.