Videokonferanse

Annonse


Statoil sparer på videomøter

Videokonferanse

De betaler Alcatel 1.2 millioner i året for å installere og drifte video- og telefonkonferansesentere for Statoil, i følge Newswire.

200 fulle Boeing
Overgangen fra fysiske til møter over telefon skjer raskere enn mange hadde regnet med. I de tre siste månedene i fjor kuttet selskapet inn 25.000 reiser, eller 200 fulle Boeing 737-maskiner.

– Rundt 80 prosent av innsparingen skal gjøres ved hjelp av en kopling av telefonmøter og datakommunikasjon. Videomøter med datastøtte skal stå for resten av innsparingen, sier prosjektleder Helge Rune Andersen i Statoil.

Annonse
Voksende marked
Generalsekretær Per Morten Hoff i Kontor- og Datateknisk Landsforening forventer en voldsom vekst i dette markedet fremover.

– Du skal ikke ha reist mye før du har spart inn utgiftene til installasjon av et slikt rom for videokonferanser. Selv mindre firmaer som til nå har sittet på gjerdet på grunn av utgiftene vil tjene på å bruke videomøter, mener Hoff.

Hele 20 rom
Kontrakten med Alcatel er for to år, med en opsjon på ytterligere to år. Avtalen omfatter installasjon og drift av 20 slike konferanserom og vil koste 1.2 millioner kroner i året.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse