Foto: Jørgen berner Ross

Annonse


Sense klage levert til Brussel

Foto: Jørgen berner Ross

Selv om Samferdselsdepartementet valgte å gi Telenor medhold i oppsettende virkning om tilgang til mobilnettet, ser ikke Sense noen grunn til å vente på at hele saksbehandlingen skal fullføres. Ved hjelp av sine talegaver og jurister setter Tamburstuen nå sin lit til EU. I går kveld ble søknaden overlevert personlig.

Bukken og havresekken
Det strider med demokratisk rett å la både eier og regulatør være part i saken.

– Så lenge Samferdselsdepartementet styrer Telenor burde saken behandles av Arbeids- og administrasjonsdepartementet, sier Tamburstuen.

Annonse


Liker ikke departementet
Tamburstuen er heller ikke særlig begeistret for at Samferdselsdepartementet valgte å overprøve Post –og teletilsynets vedtak om ikke å gi Telenor oppsettende virkning.

– Vi mener også at politikere ikke har anledning til å overprøve byråkratene (Post-og teletilsynet) i denne saken, sier han til ITavisen.

Har fått smekk
Samferdselsdepartementet har ved flere anledninger blitt arrestert av det europeiske konkurransetilsynet (ESA).Da Telenor snappet opp kapasiteten til NSBs fiberoptiske nett, uten at konkurrenter som Telia og Tele2 fikk være med på anbud, ble Norge overprøvd av ESA. Da bakket Telenor ut, og saken endte med at blant annet Telia fikk kjøpe seg sårt tiltrengt kapasitet.

NetCom har også fått medhold i en av sine klager mot Telenor, takket være ESA.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse