Stenberg, Jan

Annonse


Internett for Telenor/Telia

Stenberg, Jan

Stenberg som også er konsernsjef i SAS er overbevist om at Internett-trafikken snart vil dominere hele telenettet.

Kan bli for store
Både Telenor og Telia er i dag dominerende på Internett-aksess i sine hjemland. Stenberg mener at utfordringen nå blir å integrere de ulike teknologiene når tele-, data-, og digital-TV blandes sammen.

Stenberg sa til ITavisen at han tror det største hinderet for en fusjon av selskapene slik de fremstår i dag, er selskapenes dominans i kabelTV-markedet, spesielt Telias dominerende posisjon i Sverige.

Stenberg frykter selskapene kan bli tvunget til å selge ut kabelTV-divisjonene før fusjonen blir godkjent. Utfordringen blir derfor å få loset fusjonen gjennom EFTAs konkurransedomstol ESA, og EU-kommisjonen.