Bjørn B. Brøndbo

Annonse


En treg gigant

Bjørn B. Brøndbo

– Fusjonen mellom Telenor og Telia betyr at to store trege organisasjoner blir til en treg gigant. Tele2 vil derimot kapre skuffede Telia-kunder som ikke ønsker seg tilbake til ”monopolisten” Telenor, sier Gustavsson til ITavisen.

Åpner for flere
Han frykter derimot ikke mindre konkurranse på det norske markedet.

– Husk at prisene på det norske markedet har falt like mye på ett år som de gjorde på fem år i Sverige. Jeg tror derfor konkurransen vil bli like sterk. Når Telia nå sannsynligvis forsvinner fra det norske markedet kan det være et signal til andre selskaper om å satse sterkt på det norske markedet. Ameritech og WorldCom kan være slike aktuelle selskaper, sier Gustavsson.

Annonse


Giganten får problemer
Han tror Telenor og Telia vil få problemer med å smelte sammen de to organisasjonene.

– Det er bare å se på hva som har skjedd i andre organisasjoner. Her har selskapene en stor utfordring, sier han.

Må ha like vilkår
Han frykter derimot at Tele2 nå vil stå mer alene når det gjelder å øve trykk på myndighetene og Telenor når det gjelder samtrafikkprisene.

– Det er viktig at norske myndigheter nå legger forholdene til rette når det gjelder tilgang til aksessnettet osv., slik at det blir like konkurransevilkår, sier Gustavsson.

Fast forvalg hjelper
Gustavsson mener også at Tele2s posisjon blir styrket fordi selskapets abonnenter snart får fast forvalg.

Tele2 hadde etter fjorårets ni første måneder 120.000 kunder på fast telefoni, derav 30.000 bedriftskunder. I tillegg har de 70.000 Internett-kunder.

Annonse