Netra ft 1800

Annonse


Rimelig server er bunnsolid

Netra ft 1800

– Netra ft 1800 kan bli meget interessant for norske teleoperatører og de som leverer Internett-tjenester, sier Knut Alnæs.

Viktig i e-handel
Alnæs er ansvarlig for telekommarkedet hos Sun i Norge. De har allerede en rekke servere i drift hos norske teleoperatører.

– Alle ønsker høyere driftsstabilitet. I et e-handelssystem er jo serveren selve kasseapparatet, sier Alnæs.

Annonse


99,999 prosent
Serveren kjører Suns 64-bit operativsystem Solaris 7. Basisversjonen av Netra-serveren har 4 GB minne og kan utstyres med fire 300 MHz UltraSparc-II prosessorer.

Sun garanterer en oppetid på 99,999 prosent, eller at maskinen maksimalt stanser fem minutter i løpet av året.

Halv pris
Den nye teleserveren er spesielt aktuell fordi den bare koster halvparten av tilsvarende systemer fra Tandem og Stratus.

Prisen starter på 1,2 millioner kroner, men et komplett system koster det flerdoblede.

Java og Jini
Sun har også oppgradert administrasjonsverktøyet Solstice Enterprise Manager. Verktøyet betjenes via nettleseren, og støtter både proprietære protokoller og Java.

Solstice skal oppgraderes for Sun Jini, som lanseres 25. januar i USA. Det kommer til Norge en uke senere. Med Netra ft, Solstice og Jini kan alle slags apparater, telefoner, datamaskiner og nettverk kobles sammen i et ”supernett”.

830 milliarder kroner
Sun anser telekombransjen som en meget betydelig inntektskilde i de kommende årene. Bransjen kjøpte i fjor utstyr for over 830 milliarder kroner.

Den delen av markedet som Sun sikter mot, utgjør mellom 100 og 200 milliarder kroner.

Suns aksjekurs er mer enn fordoblet siden oktober.

Annonse