Annonse


Windows borte om fem år?

De siste anslagene forteller at Microsoft Windows, i en eller annen versjon, er installert på om lag 90 prosent av verdens datamaskiner. Men Microsofts forskningssjef Nathan Myhrvold tror Windows vil være historie om fem års tid.

– Det er nærmest sikkert at Windows plass vil bli overtatt av ett annet program i løpet av de neste fem årene, sa Myhrvold nylig i BBC Radio 4.

Allerede på markedet
– Og muligens eksisterer dette programmet allerede – kanskje det er Linux, kanskje det er Netscape Navigator. De hadde en plan om å gjøre det om til et operativsystem. Kanskje er det Java. Frøene for morgendagens revolusjon er her nå. Erfaring sier at mange av frøene som er sådd vil visne, men en eller gang de neste fem årene kommer etterfølgeren til Windows, fortsatte Myhrvold.

Vi i Microsoft håper naturligvis at det er vi som vil komme med den ideen, men dersom vi ikke arbeider hardt, så vil noen andre gjøre det.

Annonse
Godt med penger
Microsoft satser hardt på forskning og utvikling for å komme i tet. Myhrvold har nærmere 22 milliarder kroner til disposisjon årlig på gode ideer. Det hører med til historien at Myhrvold for to år siden gikk til Microsofts leder Bill Gates og foreslo å doble investeringene i forskning.

Gates så da på regnskapstallene, ristet på hodet og svarte:

– Nei, vi tredobler det i stedet!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse