Hopp til navigasjon Hopp til innhold

25 ganger raskere til USA

TELEGRAM: En ny undersjøisk kabel skal legges mellom USA og Europa. Kapasiteten blir 25 ganger raskere enn hva dagens kabler kan overføre. Dette blir de første kablene med en kapasitet på over en terabit per sekund.

Bak kablene står Flag (Fiberoptic Link Around the Globe) og det amerikanske teleselskapet GTS (Global TeleSystems), melder den danske avisen Computerworld. I følge en melding fra Flag vil prisen på prosjektet lande på om lag 7.5 milliarder kroner.

Flere samtidig
Kabelen skal etter planen gå mellom New York, til Bretagne i Frankrike, Cornwall i Storbritannia og tilbake til New York. Fra disse punktene vil det bli lagt kabel til de største byene i Europa. Kapasiteten vil bli på 1,28 terabit per sekund.

Teknologien som gjør den store hastigheten mulig kalles WDM (Wave Division Multiplexing ). Denne gjør det mulig å sende flere signaler med forskjellig bølgelengde i kabelen samtidig.

Stikkord: Mobil