AirTouch

Annonse


Størst på mobiltelefoni

AirTouchMeldingen om overtakelsen kom sent fredag som et antiklimaks etter at flere av verdens største telekonsern de siste fjorten dagene har vært involvert i kampen om AirTouch.

Overpris
Vodafone måtte heve budet de hadde gitt fra 90 dollar (674 kroner) per aksje til 97 (727 kroner) per aksje. Dette er vel 16 prosent mer enn hva aksjen ble omsatt for på New York-børsen fredag

AirTouch er USA nest største mobilselskap, og har base i San Francisco. Selskapet har flere investeringer i Europa, blant annet i Europolitan i Sverige. Vodafone og Airtouch samarbeider i to europeiske prosjekt, men er konkurrenter i Tyskland.

Bell ga opp
Bell Atlantic kastet inn håndkleet fredag, etter at selskapet ble bekymret for om de kunne takle større investeringer, i følge nyhetstjenesten Cnet.

I følge Associated Press brøt Bell Atlantic samtalene selskapet venter på konkurransemyndighetenes godkjennelse av et tidligere oppkjøp av telekonsernet GTE.

Også MCI WorldCom har vært inne i bildet, men fant tydeligvis ut at selskapet ble for dyrt.

Attraktiv Amerikaner
Mobiloperatøren AirTouch har 7,5 millioner mobilbrukere i USA, og over 5 millioner i andre land.

Børsverdien på selskapet har steget voldsomt, som følge av budkrigen. I løpet av de siste tre månedene har verdien, doblet seg til 48 milliarder dollar – vel 360 milliarder kroner.