Annonse


Tax-free sprit via nettet

Varene får passasjeren overlevert når vedkommende har kommet seg vel om bord i flyet, melder Internet World.

Eksplosiv økning
Flyselskapet mottar omtrent 150 slike bestillinger fra svenske passasjerer per måned. En talsmann for selskapet sier at dette er en salgskanal i sterk vekst.

Taxfree-salget via nettet har visstnok økt med hundre prosent i løpet av to måneder. Videre opplyses det at de fleste bestillingene som kommer over nettet gjøres i løpet av helgene eller på helligdagene.

Annonse
Hva med Norge?
ITavisen har ikke lyktes å lokalisere noen tilsvarende salgskanal her i landet, men Apéritif Pollisten gir sine lesere mulighet til å sende sine bestillinger direkte til Vinmonopolet. Polet leverer varene fraktfritt. Dette er fullt lovlig.

Informasjonssjef Svein Ringstad i Vinmonopolet sier at så lenge det er lovlig å sende bestillinger til Vinmonopolet per faks, er dette systemet lovlig. Allikevel er Rusmiddeldirektoratet i tvil om lovligheten.

Gå utenlands
Om noen skulle ønske å kopiere Britannia Airways ide her i landet, kan de bare legge domenet utenlands. Da vil systemet være lovlig. På den annen side:

– Dersom man opererer fra en lovlig salgskanal her i landet og leverer til steder hvor det er lovlig å levere vin og brennevin er det sannsynlig at man opererer på riktig side av loven, tror Ringstad.

Flere steder
En leser har informert at det er faktisk mulig for norske reisende å bestille slike varer over nettet også.

Prøv www.premier.dk og www.sas.no SAS’ bestillingssider finner du under euroshop – pre-order.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse