Annonse


Palm III surfer med Nokia 8810

Det har lenge versert rykter om at 8810 og Palm III kunne brukes sammen, men selv etter å ha søkt i timevis på nettet fant vi ikke løsningen på hvordan dette gjøres. Allikevel kom vi etter hvert i mål – med god hjelp fra Nordialog.

Flere alternativer
For å laste ned e-post online eller surfe trenger du separat programvare. Dersom du stikker innom 3Coms Palm-side finner du en rekke linker til programvarearkiver.

Det finnes en rekke alternativer å velge mellom. Blant annet fungerer Hand-applikasjonene fra Smartcode utmerket.

Annonse


Det går saaaakte…
Løsningen fungerer greit, men det går ikke spesielt fort. Nå er vel heller ikke dette primærløsningen for de mest surfekåte, snarere en nødløsning for de av oss som har blitt mailoholikere på heltid 🙂

Vi gir ingen garantier, men her er oppskriften som til slutt fungerte for oss:

  1. Du må ha et GSM data-abonnement, og en oppringt konto som støtter GSM-data hos en nettleverandør. NB! Nextel-brukere må bruke 94900949 og ikke 81007107!
  2. Sjekk versjonen av maskinvaren på din Nokia 8810 ved å taste inn *#0000#. Har du versjon 3.01 er det grønt lys. 3.02 er også rapportert å fungere, men versjon 4.03 har en programvarefeil fra Nokia som gjør at den ikke virker.
  3. Last ned og installer Palm OS v3.0.2 og Enhanced Infrared Update. Disse oppdateringene inneholder en rekke nødvendig og nyttig infrarødfunksjonalitet.
  4. Reset din Palm III ved å bruke en binders i hullet på undersiden. Det holder ikke med en vanlig omstart!
  5. Under Applications|Prefs, sett Serial/IR til infrared.
  6. Sett opp modem (Custom, 9600 bps, automatisk flow, ATZ som init-string) og sett opp telefonnummer, brukernavn og passord på din nettverksforbindelse.
  7. Under de avanserte nettverksinnstillingene: PPP er som regel riktig serverinnstilling. Viktig: Fjern alle script-linjene som ligger inne dersom du ikke trenger et spesielt oppkoblings-script for å logge deg på hos din nettverksleverandør. Ellers får du nok en veldig informativ «Error 00000501» når du prøver å logge deg på.
  8. Skru på infrarødfunksjonen på din telefon, trykk «Connect» på din Palm, og vips, du er på nett.

Kort tid til oppkobling
Ved aktivisering av Infrarødt modem på Nokia 8810 er koblingen oppe i maks. 15 sekunder før man må aktivisere denne på ny. Det er derfor et godt råd å ha PalmPiloten klar til “Connect” når 8810 aktiviseres. Av og til kan det være nødvendig å skru 8810 helt av og på igjen før man aktiviserer Infrared om ikke oppkoblingen fungerer ved første forsøk..

Husk også å ikke ha telefonen for nærme PalmPiloten når du kobler opp. 10 cm. fungerte ikke hos meg, 20 cm. var midt i blinken. Infrarød overføring er heller ikke spesielt begeistret for lysstoffrør, så prøv å unngå å sitte rett under slike.

Lykke til, du kan trenge det…