Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Norsk datahjelp til Sverige

TELEGRAM: Svenske Vattenfall kjøper dataprogrammer av trondheimsbedriften Powel Data for 25 millioner kroner. Dette skal sikre svenskene bedre oversikt over elnettet. De kan dermed unngå den typen overbelastninger Norge opplevde i desemberkulda.

Verdien på programvarer og eksperthjelp fra den norske bedriften vil være omtrent 25 millioner.

– I starten vil Powel Data hjelpe oss med å legge inn de gamle dataene i det nye systemet. Dessuten vil de ha ansvar for all datautvikling og kvalitetssikring i samarbeide med norske Sysdeco Gis AS, sier IT-ansvarlig Lars Garpetun på elnett ved Vattenfall.

Trondheim-base
Powel Data er pionerbedrift på dataprogrammer som gir leverandørene bedre oversikt over elproduksjonen og strømflyten i elnettet. I dag er bedriften markedsledende i Norden. Foruten hovedkontoret i Trondheim har Powel etablert kontor i Sverige og California. Rammeavtalen med Vattenfall gjelder den så kalte Netbas-familien.

– Det er et nettinformasjonssystem som gjør det enklere å planlegge, beregne og dokumentere strømtilførselen. Det vil selvfølgelig også forbrukerne tjene på. Sluttresultatet blir billigere strøm, sier salgssjef Inge Stølen i Powel Data.