Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nettet skviser reisebyråene

TELEGRAM: Reisebyråene frykter fremtiden. De nye elektroniske løsningene som gjør at man kan bestille reiselivstjenester over nett kan medføre ytterligere tap av markedsandeler.

gardermoen/ fly.gif

Selv om norske flyselskaper allerede har begynte å selge biletter via internett, er det bare en sped begynnelse skal vi tro nye anslag fra et konsulentselskap.

Meglerdøden ?
Reduserte provisjoner fra flyselskapene har allerede ført til konsolidering i reisebyråbransjen. Utbredelsen av Internett vil kun forsterke denne trenden, tror Jan-Georg Flinstad i konsulentselskapet Circle.

Flinstad tror direkte distribusjon vil utgjøre over halvparten av alle reisebestillinger innen to til fire år. Han vil redegjøre for disse beregningene under foredraget Internett – reiselivets fremtidige markedsplass, på reiselivsmessen 8 januar kl 1430.