Annonse


Linux-maskinen kommer

Problemet for Corel er at Linux først og fremst brukes på servere, ikke på ”vanlige” kontormaskiner. Dette gjør at markedet for programvare som Corel WordPerfect ikke er spesielt stort. Dette vil Corel nå gjøre noe med.

Billig maskin
I løpet av januar vil selskapet lansere sin NetWinder Linux datamaskin. Den vil komme i forskjellige versjoner i prisområdet fra 729 dollar til 1.179 dollar.

I prinsippet er det snakk om en vanlig Intel-maskin, uten Windows, men med Linux som operativsystem og med KDE GUI desktop, Netscape Communicator 4.5, samt selvfølgelig Corels egen WordPerfect.

Annonse
Langt frem
Men veien frem er lang. I følge IDCs foreløpige tall for 1998 hadde Linux en andel på bare 2.5 prosent på kontormaskinmarkedet i fjor. Dette plasserer systemet et sted mellom IBMs OS/2 og Apples Macintosh-system.

Microsoft Windows er alene på toppen, med en markedsandel på 86 prosent.

Snur fokuset
Linux-suksessen har først og fremst kommet på servermarkedet, hvor systemet i 1998 hadde en vekst på 212 prosent og en andel på 17 prosent av totalmarkedet. Men oppmerksomheten i Linux-miljøene vender seg i stadig større grad mot markedet for kontormaskiner.

Blant annet ble Red Hat Linux 5.2 lansert som en versjon som skulle ta seg inn på servermarkedet blant annet ved å gå omveien via de vanlige skrivebordsmaskinene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse