Annonse


Kvinner tar ikke over nettet

Dette sier lederen for Norsk Gallups Internett-avdeling, Ulf Andersen, til ITavisen. Han tror ”klasseskillet” vi nå ser blant brukerne og ikkebrukerne av Internett etter hvert vil dø ut.

Mer ressurser
Foreløpig er gjennomsnittsbrukeren av Internett mer ressurssterk enn den gjennomsnittlige nordmann. Dette viser tall Norsk Gallup slapp onsdag morgen.

Nettbrukeren har bedre lønn, høyere utdannelse etc. Klasseskillet har blant annet oppstått fordi disse har kommet i kontakt med Internett på to måter: Enten via jobben eller gjennom studier.

– Sjansene for at en som jobber i Andersen Consulting kommer i kontakt med Internett er langt større enn for en som jobber ”på gølvet” i Lodalen, sier Andersen.

Annonse


Gratistjenestene demokratiserer
I løpet av et par års tid vil dette bildet endre seg i takt med at prisene på maskiner og teletjenester synker og at abonnementsavgiften på Internett forsvinner. Gratistjenestene er på vei inn og de vil bidra til en ”demokratisering” av nettet slik at nettbrukeren blir et speilbilde av gjennomsnittsnordmannen.

– Hittil har vi sett at nettbrukerne er individualister. Etter hvert som vi går mot utviklingen beskrevet over, vil det bli flere brukere med mer sosiale og kulturelle verdier. Dette vil også komme til å prege bruken av Internett og sannsynligvis også sørge for utvikling av nye tjenester, tror Andersen.

Stenger kvinner ute
Han understreker imidlertid at det er langt frem til kvinnene og de eldre vil dominere nettet. Noen eldrebølge ser han ikke før dagens generasjon av storbrukere er blitt eldre, og kvinnene vil aldri være i flertall blant nettbrukerne slik de er i befolkningen.

– Internett er laget av menn og for menn, sier Andersen. Nettet har en tendens til å stenge kvinner ute.