Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kastet kake på Bill – fikk bot

OSLO: De to kakekasterne som for et år siden kastet bløtkaker med eggekrem i fjeset på Microsoft-sjefen Bill Gates (bildet), ble mandag bøtelagt av en belgisk domstol.

Gates, Bill NY2

Da Bill Gates besøkte Brüssel på sin Europa-turne i februar i fjor, ble han angrepet av kakekastere. Kakekastingen skjedde like etter at Gates var kommet tilbake fra et besøk i Davos i Sveits, hvor han hadde møtt en rekke toppolitikere og næringslivsledere. Gates kom til Brussel for å møte EU-representanter.

650 kroner i bot
Fem personer med et helt arsenal av kaker, var sammen om angrepet. Bare de to som nå er bøtelagt, ble pågrepet. Angrepet var sannsynligvis satt i scene av den belgiske anarkisten Noel Godin.

Godin er berømt for sine kakeangrep på de rike og berømte. I følge den belgiske avisen La Derniere Heure, fikk kakekasterne mandag en bot på 650 kroner hver.

Bløtkaker mot euro
Samme dag fikk den nederlandske finansministeren Gerrit Zalm en bløtkake i fjeset, da han foresto den høytidelige euro-lanseringen på børsen i Amsterdam.

Kakekastene tilhørte aksjonsgruppen TAART (Mot autoritære antirevolusjonære personer). Taart betyr kake på hollandsk.

Aksjonistene som delte ut løpesedler, påstår at euroen er antidemokratisk og at det bare er bedriftene som vil tjene på den nye valutaen.