Annonse


55.000 i lønnstillegg

– Selv med et utgangspunkt på 400.000 kroner i årslønn, lokalt lønnstillegg på 50.000, og et sentralt tillegg på 25.000 kroner, er det et stykke igjen til vi er konkurransedyktige med lønningene i det private næringsliv, sier personaldirektør ved NTNU, Knut Veium.

Medisin og IT vant
– Vinnerne i årets lokale lønnsoppgjør ved NTNU er IT-medarbeidere og medisinsk fagpersonell, heter det i en pressemelding fra NTNU.

– Medarbeiderne i disse gruppene fikk i gjennomsnitt et samlet lønnstillegg på 45.000 til 55.000 kroner. Spredningen er imidlertid stor, og enkelte har fått lønnstillegg langt over dette. Lønnshoppet skyldes stor etterspørsel etter disse gruppene i markedet, heter det videre.

De lokale lønnsforhandlingene ved NTNU ble avsluttet den 17 desember. Det var omlag 6 millioner som skulle fordeles. 880.000 av dette gikk til medisinsk fagpersonell mens 1.25 millioner gikk til IT.

Annonse


Går rett vei
Personaldirektør Veium mener årets oppgjør er et viktig skritt i riktig retning.

– Både ledelsen ved universitetet og representanter for fagorganisasjonene har stått sammen og innsett behovet for å prioritere disse gruppene ved årets oppgjør, sier Veium.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse