Gates, Bill NY2

Annonse


Vil bremse Bill Gates

Gates, Bill NY2USAs justisdepartement har sammen med 20 delstater gått til sak mot datakonsernet Microsoft. Påstanden er at Microsoft bryter antitrustlover.

Krever inngrep
Et av de vitnene som det ventes mest oppstyr rundt denne uka er Intuits styreformann William Harris. Sist onsdag ble de rettslige høringene av ham offentliggjort. Det er ventet at Harris vil gjenta kravet om inngrep mot Microsoft i retten denne uka, melder Nando Times.

Intuits største produkt er Quicken. Dette er et program for økonomistyring. Microsoft inngikk i 1994 en avtale om å kjøpe opp Intuit, men trakk seg senere fra handelen. Microsoft mente de ville få problem med å få godkjennelse for oppkjøpet fra myndighetene.

Operativsystem som våpen
Harris mener Microsoft har brukt sitt operativsystem som et våpen mot konkurrenter.

– Grunnen til at vi gikk med på oppkjøpet var at vi fryktet at Microsoft skulle legge inn program som konkurrerte med våre ved sitt operativsystem, og dermed slå bunnen ut av vårt marked, sier Harris.

Krever skille
Harris ønsker at Microsoft skal tvinges skille ut sitt operativsystem fra alle andre program, som selskapet leverer. På den måten mener han at alle som lager programvare kan sikres like konkurransevilkår.

Spesielt mener han det er viktig at Microsoft ikke får dominere når det gjelder Internett.

– Operativsystemet Windows er for brukere og produsenter av programvare like viktig som summetonen er for næringsliv og kunder, skrev Harris i sin erklæring. Du må ha tilgang om du ønsker å kommunisere med andre.

MS tar avstand
Talsmenn for Microsoft tar avstand fra Harris påstander om at selskapet har brukt utilbørlige metoder.

– Microsoft konkurrer på teknologi og nytte av sine produkter. Intuit vil bruke myndighetene og retten til å få en skjev konkurranse mot Microsoft, sa en offisiell talsmann for selskapet.