EURO

Annonse


Euro(pa) jubler

EURODet har vært betydelig spenning knyttet til kursfastsettelsen av euro. Men den nye valutaenheten ble vel mottatt etter første handel på Sydney-børsen.

Børsrakett
Euroen økte kjapt fra $1.1747 som var åpningskursen i Sydney. Også i forhold til japanske yen har den nye valutaenheten vunnet terreng.

Europeiske aksjer svarte kjapt på den gode mottagelse i Asia. Den Tyske Dax-indeksen har økt med nesten fire prosent før klokken 13.00 (norsk tid). Finland som ikke var sene med å omfavne euroen i motsetning til sine naboer, har økt med over fire prosent. Hex- indeksen har mer enn hentet inn høstens kraftig fall og snuser nå på 6000-merket.

Oslo opp
Også her i Norge kan vi nyte av oppgangen. Oslo Børs var steget mer enn tre prosent i formiddag. Noe av økningen må nok tilskrives “januar-effekten” som mye skyldes nykjøp/tilbakejøp, etter å ha realisert skattemessige tapsgevinster ved å selge før nyttår.

I IT sektoren har Tandberg og Tandberg Data løftet seg med henholdsvis 14 og 10 prosent.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse