mobildame

Annonse


Et mobilnummer livet ut

mobildameEn av fem briter kommer til å eie en mobiltelefon innen 1998 er omme, melder BBC News.

Mobiltelefonen er med andre ord i ferd med å bli allemannseie i Storbritannia. Men kommentatorer frykter at suksessen i julefeiringen vil gi varig hodepine for bransjen, for konkurransen vil bli hardere på nyåret.

Ta med et nummer
Fra første januar blir det mulig å hoppe fra en leverandør til en annen uten at brukeren er nødt til å bytte telefonnummer. Slik kan han eller hun alltid sørge for å være kunde hos den leverandøren som til enhver tid har de laveste prisene.

Det vil gi skarp konkurranse om kundene. Og som om det ikke var nok ønsker den britiske regjeringen å åpne for flere aktører på et sterkt voksende britisk marked.

Mindre enn Norge
Mobilpenetrasjon i Storbirtannia er på om lag 20 prosent. Den britiske telebransjen regner med en eksplosiv vekst i de kommende fem årene. Innen utgangen av 2003 vil en av to briter eie og bruke en mobiltelefon aktivt.

Til sammenligning ligger penetrasjonen i Norge allerede nå et sted mellom 45 og 50 prosent.

Leveringsproblemer
Salget av mobiltelefoner har vært så stort i ukene før jul at flere av leverandørene har hatt problemer med å levere nok telefoner.

Vodaphone, den største leverandøren på de britiske øyer, har sett seg nødt til å svi av nærmere 12 millioner kroner til en annonsekampanje for å fraråde folk å bruke julegavene til å ringe Vodaphones servicesentra første og andre juledag.

Tøff konkurranse
Knallhard konkurranse på markedet er en av årsakene til det store oppsvinget i bruken av mobiltelefoner i Storbritannia. Mobiltelefonen er forholdsvis billig å ringe fra.

Dessuten finnes det mobiltelefoner å få kjøpt overalt, fra supermarkeder til spesialiserte telebutikker. I tillegg har bruken av kontantkort slått an – folk kjøper telefoner med kort slik at de har kontroll over ringeutgiftene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse