Annonse


E-handel opp 200 prosent

Det er internettavisen Cnet som skriver dette. Avisen siterer David Peceut, en av spesialistene på e-handel i Boston Consulting.

Mer enn ventet
– Tredoblingen av omsetningen i julehandelen var mer enn forventet. Vi regner med at omsetningen for e-handel i USA vil nå om lag 13 milliarder dollar (97 milliarder kroner) i 1998. Veksten på 200 prosent per år regner vi med vil fortsette, slik at omsetningen på e-handel via Internett vil komme opp i mellom 30 og 40 milliarder dollar (220 til 300 milliarder kroner) i 1999, sier Peceut til nyhetsbyrået Reuters som har laget saken for Cnet.

Web-tjenere krasjet
I følge Reuters kilder ble julehandelen større enn mange av internett-stedene hadde regnet med. Flere web-steder krasjet på grunn av for mange henvendelser.

Andre internett-steder måtte krype til korset og sende e-post til kundene for å gi beskjed om at varene ikke ville nå fram til jul. De hadde ikke store nok lagre eller rutinene for utsendelse av varer var for dårlig bemannet.

200 prosents vekst
En tidligere undersøkelse, utført av Boston Consulting og online-handelorganisasjonen Shop.org har også anslått veksten i e-handel til 200 prosent per år. Den siste undersøkelsen er utført i perioden 23. november til 20. desember.

I kjølvannet av meldingene om suksess innenfor e-handel på Internett, har verdien på aksjene i postordre-lignende selskaper på nettet økt voldsomt i USA.