Annonse


Oracle-sjef i hardt vært

Sayonara hadde 10 knops fart da den krysset målstreken i Hobart flere timer foran fjorårets vinner, Brindabella. Skipper Ellison var likevel fem timer for sen til å slå regatta-rekorden fra 1996, melder nyhetsbyrået Reuters.

Tre omkomne
Larry Ellisons båt gikk i mål like etter at den australske sjøredningssentralen hadde avsluttet søket etter briten Glyn Charles. Den kraftige stormen som søndag overfalt regatta-deltakerne, hadde da krevd tre liv.

Fra 115 til 46 båter
Stormkastene blåste med 130 kilometer i timen og bølgene gikk opp i 6 meter. Flåten med 115 konkurrerende båter ble redusert til 46. Sayonara med Larry Ellison som eier og skipper, kom seg trygt gjennom uværet. Ombord var også Lachlan Murdoch, sønn til mediamagnaten Rupert Murdoch.

Verste på 53 år
Sydney til Hobart-regattaen, som er 630 nautiske mil lang, ble første gang avviklet for 53 år siden. Årets seilas var den verste i regattaens historie. De tidligere seilasene har til sammen krevd to menneskeliv.