Annonse


Bokhandlere i nettallianse

180 bokhandlere vil være knyttet til boksiden.no ved utgangen av året. 250 vil være tilknyttet innen 1. mars neste år og innen årtusenet ebber ut vil alle bokhandlerne som ønsker det (ca. 400) være nettverkstilknyttet gjennom Den Norske Bokhandlerforening.

Dette sier direktør Einar J. Einarsson i Den norske bokhandlerforening til ITavisen.

Et forhandlingskort
Med nettverkstilknytningen vil bokhandlerne kunne effektivisere rutinene sine. Bransjenettet vil gi bokhandlerne nye muligheter for samarbeid, for eksempel gjennom felles markedsføring og bestillinger.

På den måten kan bokhandlerne stå sterkere i forhandlinger med leverandører, for bare å nevne ett eksempel.

Et bransjenett
Bransjenettet gir adgang til databasene fra for eksempel Forlagssentralen og Rich. Andvord hvor man bestiller bøker og papir. Det er meningen at all samhandel – bestilling, fakturering og betaling innen bokbransjen skal foregå via boksiden.no.

Det er Fellesdata som har utviklet bransjenettet for Den norske bokhandlerforening. Fellesdata står for drift og overvåking av systemet. Boksiden.no har innebygget sikker e-post, intranett, elektronisk betalingsformidling, Internett og andre tjenester.

Også for kundene
– Den enkelte bokkjøper vil kun merke denne effektiviseringen indirekte, sier Einarsson til ITavisen.

Han eller hun vil ikke kunne logge seg inn på boksiden.no, men sender han sin bestilling til den lokale bokhandelens hjemmeside vil den automatisk videresendes til leverandøren via boksiden.no. Dette vil også gi større effektivitet for sluttbrukeren, hevder Einarsson.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse