Arkiv

Annonse


Billigere mobil fra nyttår

Arkiv

Konkurransen ser ut til å fungere på mobilmarkedet, til tross for at det bare eksisterer to operatører. Telenor-kundene ringer billigere fra første nyttårsrakett, mens med NetCom-abonnement må du vente til februar.

Kniving om kunder
Bare Finland er mer mobilkåte enn oss nordmenn. Snart velger annenhver nordmann et trådløst alternativ. I andre europeiske land som England og Tyskland er dekningen knapt 20 prosent.

For å øke volumet gikk Telenor først ut med sitt tilbud 5.november. NetCom svarte i går, tirsdag, med å matche Telenors tilbud.

Annonse
Kryper under kronen
Proff/storbrukere, kan glede seg over at det ikke koster mer enn en krone å ringe på kveldstid. Hvis du ringer til en mobil hos samme operatør er det enda billigere.

Ikke ring konkurrenten
Prisene på å ringe til den konkurrerende mobiloperatøren er fortsatt urimelig høy. Telenor tar tre ganger mer enn de tar for samtaler til egne abonnenter. NetCom nøyer seg med det dobbelte.

Dette skyldes at partene ikke blir enige om lavere termineringsavgifter. Bedrifter kan spare mye ved at alle ansatte velger samme mobilselskap.

Trådløs trend
NetCom, som var den første til å utfordre Telenor, er i ferd med å virkeliggjøre sin visjon om “En person – Ett abonnement”.

– Vi registrerer stadig flere kunder som velger kun mobilabonnement. Etter hvert som prisene faller på mobil, er flere tjent med å si opp fastabonnementet, sier informasjonsdirektør Per Bjørkum i NetCom.

Selv om norske mobilpriser ligger relativt lavt, utelukker ikke Bjørkum ytterligere priskutt i løpet av 1999.

 
NetCom
Telenor
Mobil – Fast (07-18)
1,19
1,19
Mobil – Fast (18-07)
0,99
0,99
NetCom – NetCom/Telenor – Telenor (07-18)
0,88
0,89
NetCom – NetCom/Telenor – Telenor (18-07)
0,88
0,89
Telenor – NetCom/NetCom – Telenor (07-18)
3,39
2,39
Telenor – NetCom/NetCom – Telenor (18-07)
3,39
2,39

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse