Annonse


3Com slo konkurrentene

Dermed viser selskapet at det fremdeles tar markedsandeler i sitt gamle kjernemarked, ikke bare på nye “hotte” områder som håndholdte PC-er.

Er i markedet
– I dag har vi en markedsandel på omlag 55 prosent for nettverkskort, og vi regner med at denne andelen kommer til å vokse merkbart på grunn av den nye avtalen med HP, sa 3Com i en pressemelding.

Nettverkskort har alltid vært den viktigste delen av 3Coms virksomhet, til tross for alt snakk de siste årene om PalmPilot eller nettverkssvitsjer.

God økning
Dette forholdet ga også utslag på selskapets resultater for 3. kvartal, som ble offentliggjort tirsdag. Omsetningen av selskapets “klientprodukter”, som inkluderer modemleveranser og nettverkskort, økte med 33 prosent i forhold til i fjor, til 795,8 millioner dollar, mens salget av systemproduktene økte med 25 prosent til 744 millioner dollar.

Annonse


Selskapet sier at PalmPilot-produktene i dag står for en liten del av omsetningen, men vokser raskest.

Palm Pilot VII
Derfor har selskapet denne uken investert i Aether Technologies International, et selskap som arbeider med trådløs teknologi for PalmPilot. Aether skal blant annet levere trådløs Internett-kommunikasjon til Palm VII når denne modellen kommer på markedet om et års tid.