Annonse


Spiller data på heltid

21 åringen er faktisk den eneste i verden som lever av å smadre bomber på skjermen. I år har han tjent cirka 100.000 dollar i premiepenger og sponsormidler. Bare på å bedrive hobbyen sin.

Vant Ferrari
Han er alle foreldres skrekk. Lukket inne bak døren på gutterommet, og lekselesing står ikke først på planen. Han spiller flere Doom-kloner – deriblant spillet Quake. Hans første store seier kom i 1995, da han vant det amerikanske mesterskapet i nettopp Quake og vant en supercomputer til 10.000 dollar.

I 1997 kom han på alles lepper, da han vant en rød Ferrari 328 – bilen står stadig i garasjen i San Francisco, selv om han kraftig overveier å selge den. Tiden er nemlig blitt en mangelvare for Dennis Fong, melder danske Jyllands Posten.

Annonse
Presset timeplan
Den unge dataspilleren har nå kuttet ut sine økonomistudier for å vie all sin tid til spillingen. Fogn bruker cirka to timer om dagen til spill. En uke før en konkurranse økes dette til fire-fem timer om dagen. Samtidig arbeider han mye med sin hjemmeside og med å skrive bøker. Den resterende tid, bruker han på å vise seg frem, blant annet for sine sponsorer.

Fong har dessuten skrevet to bøker om dataspill og har en ny bok på gang. Den ene boken, som handler om strategi i spillet Quake II, har allerede solgt over 100.000 eksemplarer.

Tilgang til utstyr
Det hører med til historien at Dennis Fong sammen med familien flyttet fra Hongkong til San Francisco som 11-åring, hvor pappaen jobber ved datafirmaet Hewlett-Packard. Datautstyr har med andre ord alltid vært tilgjengelig.

Adresser til Dennis Fongs hjemmesider:

  • www.pgl.com
  • www.firingsquad.com

    Annonse


  • Annonse


    Annonse


    Annonse