Penger pil opp

Annonse


Bomber faller – børsen stiger

Penger pil opp

Etter lang tid med uthaling og diplomatiske krumspring, gikk USA og Storbritannia til angrep på den mektige oljenasjonen Irak. Børsenes positive, men avslappede reaksjon tyder på at angrepet var ventet.

Ikke bare olje
Normalt er det oljeaksjene som skyter i været når det oppstår konflikter som kan ramme Iraks oljesalg. Det var derfor ikke overraskende at Norsk Hydro forsatte kursen oppover. Noe mer oppsiktisvekkende gjorde IT-indeksen også et løft.

NetCom, som på onsdag annonserte et strategisk samarbeid med ElTele, har styrket seg de siste dagene. Merkantildata kan også notere en markert verdistigning.

Annonse


Kursfallet i Norman Data Defense lot seg imidlertid ikke stagge etter de elendige resultatene. Aksjen har falt nesten 80 prosent siste 12 måneder.

Ikke som forventet
Til tross for at asiatiske børser avsluttet uken med en oppsving, opplever Oslo Børs i dag en liten korreksjon.

Oslo Børs falt tilbake en knapp prosent i dag. Noe av grunnen kan være at oljeprisen ikke har steget like mye som forventet.

NetCom fortsatte imidlertid å klatre. Aksjen ble sist omstatt for 182 kroner.

Selv om Norman steg med en krone, til 8 kroner per aksje, har anti-virus selskapet langt igjen til årets toppnotering på 38.5,-

America med Online-rekord
I USA har børsen steget tre dager på rad, også her er det flere enn oljeselskapene som har grunn til å smile.

America Online, som nylig kjøpte Netscape, har opplevd et eventyrlig børsår. Kursen har femdoblet seg siden nyttår og i går kveld, norsk tid, ble det satt ny rekord. Med en pris på nesten 100 dollar aksjen, verdsettes selskapet nå til mer enn 45 milliarder dollar – cirka 350 milliarder norske kroner.

Gates vinner
Verdens rikeste mann – Bill Gates – blir stadig rikere. Microsoft noterte en ny børsrekord på 135 dollar per aksje, etter at dommeren i rettssaken mot selskapet kom med uttalelser om at AOLs oppkjøp av Netscape kunne påvirke rettssaken i Microsofts favør.

Markedsverdien på verdens største selskap har nå passert 334 milliarder dollar – det tilsvarer ubetydelige 2,58 billioner kroner.