Annonse


– Mediatelefonen tar over

Det melder Newswire i en pressemelding skrevet på oppdrag for Nokia. Hvis Nokias spådommer slår til vil det i år 2005 være mer enn én milliard mobiltelefonbrukere i verden.

Trådløst samfunn
– Vi går uten tvil mot et mer mobilt samfunn. Informasjon som i dag bare ligger på datamaskiner vil også kunne hentes trådløst. Den nye generasjonen av mobiltelefoner, mediatelefonen, vil kunne håndtere for eksempel Internett, grafikk, bilder og film. Vi tror at i slutten av år 2000 vil salget av mediatelefoner passere bærbare datamaskiner, sier Ollila.

Mediatelefonen vil kombinere dataferdigheter som ordbehandling, kalender, e-post og tilgang til Internett med dagens samtalefunksjoner.

Internett-tilgang
– Mitt anslag er at 10-15 prosent av alle mobiltelefoner vil kunne tilby surfing på nettet i år 2000, sier Nokia-presidenten.

– Nokia samarbeider med telekommunikasjonsindustrien med løsninger for nye standarder. WAP, Bluetooth og Symbian er ny teknologi som støtter trådløs kommunikasjon og dermed den nye mediatelefonen, forteller Ollila.

Økte datahastigheter
Hvis denne teknologien skal få skikkelig fotfeste må hastighetene på nettet øke.

– Dette er ting vi jobber med nå. I løpet av omtrent to år vil en ny GSM-teknologi være på plass. Det vil bety at hastigheten blir 40 ganger større enn den er i dag. Teknologien vil gjøre det mulig å sende 125 sider med informasjon i sekundet, og sende toveis video, sier Nokia presidenten.

Den nye GSM-teknologien vil være en forbedring av dagens andre generasjonsnett.

– I år 2001 vil den tredje generasjonen nettløsning være på innmarsj. Det nye nettet vil være designet for å dekke behovene til fremtidens trådløse samfunn, sier Ollila.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse