Annonse


Irak på USAs Internett

Fordelen med nettet er at nyhetene er der når du trenger dem, og at det oppdateres kontinuerlig med lyd, film, bilde og tekst. I tillegg kan brukeren selv engasjere seg i saken gjennom debattsider og chatrooms.

Alle virkemidler
Dette har amerikanske medier skjønt, og de tar i bruk alle virkemidler for å formidle stemningen av krig. Bill Clintons tale legges ut, likeledes de pestgrønne TV-bildene av Bagdad som bombes, samt kommentarer og lyden av antiluftskyts som eksploderer.

Og det virker, skriver CNET News. For eksempel CNNs nyhetsside om krigen mot Irak oppnådde på et visst tidspunkt en topp på 475.000 besøkende per minutt i går onsdag.

Annonse
Smart trekk fra Clinton
Like etter at angrepet startet opp ca. klokken elleve i går kveld norsk tid deltok mer enn 500 mennesker i en diskusjon på CNNs chatroom om krisen i Irak og konsekvensene av denne. Blant annet ble det diskutert hvordan dette vil føre utsettelse av riksrettshøringene mot president Clinton.

Også de andre nyhetskanalene fulgte opp med tett dekning av krisen på Internett.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse