Annonse


Irak-krisen på Internett

Krisen i Irak engasjerer folk. Ingen av de redaksjonene ITavisen har vært i kontakt med kan oppgi noen statistikker på hvor mange lesere som har vært innom, men det finnes klare indikasjoner på at bombingen av Irak er noe folk er opptatt av.

Sterkere på nett
Internett gir muligheten for å belyse en nyhet med flere medier samtidig. Tekst, bilde, film og lyd kan brukes parallelt og gi en langt sterkere opplevelse av historiens gang enn med bare tekst og foto.

Interaktiviteten gir også leseren en sjanse til å kaste seg ut i debatter med andre via debattsider eller chatrooms.

Annonse


Ingen statistikk
Arne Krumsvik i Dagbladet :på nettet omtaler Irak-krisen slik overfor ITavisen:

– Det er ingen tvil om hva som er dagens sak. Artiklene om Irak-krisen slår ut Aqua-Lene i oppsamling av hits, og på debattsiden har antallet mer eller kanskje særlig mindre saklige innlegg om Saddam Hussein og krisen eksplodert!

Dagbladet :på nettet utnytter også muligheten for å gjengi lyd. De presenterer blant annet utdrag fra både president Clinton og statsminister Tony Blair sine taler hvor de redegjør for sin intervensjon i Irak.

TV2 er best
TV2 er den kanalen som utnytter mediet best som nyhetsformidler. De tar effektivt i bruk både tekst, video og bilde for å gi en så nær og total opplevelse av historien som mulig.

Noen debattside hadde tv-kanalen ikke fått satt opp da ITavisen snakket med dem, men de bedyret at den var underveis.

Glenn Pedersen i TV2 opplyser til ITavisen at tv-selskapet vil satse ytterligere på Internett. Nyhetsdelen på nettet skal bygges kraftig ut og bruken av video, lyd og interaktivitet utvides.

De store henger etter
Aftenposten og NRK er sinker når man sammenligner med de andre. Aftenposten har selvsagt bred tekstdekning av krisen, men så vidt vi maktet å se tilbyr avisen verken video- eller lydopptak av sentrale begivenheter. Debattsiden er imidlertid etablert, og her er aktiviteten økende og seriøs.

NRKs nyhetsdekning på Internett er et trist kapittel. Foreløpig finnes det bare nyheter fra tekst-TV, men Irak-saken står i alle fall øverst.