Annonse


Gratis WordPerfect for Linux klar

Det er slett ingen vingeklippet versjon som nå ser dagens lys, om lag en måned senere enn planlagt. Det eneste kravet Corel stiller er at du må registrere deg innen 90 dager.

Det tar forhåpentligvis noe kortere tid å laste ned den vel 23 MB store fila. Da ITavisen lastet ned programmet torsdag kveld oppnådde vi vel 22 kB/s i overføringshastighet, tilsvarende om lag 3 ISDN-linjer.

Word 97-støtte
Programpakken inneholder den fullverdige tekstbehandleren som så mange kjenner, med støtte for over 40 filformater, inkludert Word 97-dokumenter. Verdt å nevne er også regnearkfunksjonalitet i tabeller, med over 90 funksjoner.

Det kommer ikke dokumentasjon og utklippsfiler med gratisversjonen, men klarer du å installere Linux så trenger du neppe lærebok for å sette i gang…

Annonse


Ikke norsk ordliste
WP8 leveres standard med engelsk, fransk, italiensk, tysk, spansk og hollandsk ordliste og språkdrakt. Corels sentrale kundeservice kunne torsdag ikke svare på når eller om det kommer norsk stavekontroll til programmet.

Nettverksversjon
Corel lanserer også to andre versjoner av programmet, ”Personal Retail Version” til ca 70 USD, og ”Retail Server Edition” til noe friskere 495 USD. Førstnevnte har med avanserte funksjoner for tegning og diagrammer, flere fonter, og kommer med trykt lærebok og 5000 utklippsfiler.

Nettverksversjonen har støtte for Oracle databasemotor, større konfigureringsmuligheter i nettverket, samt muligheter for bruk på ikke windows-baserte terminaler.

Vi tester
ITavisen kommer tilbake med en mer utfyllende test av programmet. Sjekk http://itavisen.no/tema/linux/ regelmessig!

Her kan du laste ned WordPerfect 8: http://linux.corel.com/linux8/download.htm.