Annonse


Håndholdt PC baner vei

Salget av markedets ledende elektroniske organiserer, PalmPilot, er 2,5 ganger større i år enn i fjor i Norge, melder Newswire i en pressemelding skrevet på oppdrag for Apple.

Et arbeidsverktøy
– Det er først og fremst forretningsmenn som velger å bruke elektroniske planleggere. Det er de som trenger å organisere livet sitt. Kvinner er kjent for å vente til produktene er etablert. De venter til de er sikre på at verktøyet fungerer, sier nordisk sjef for Palm, Benny Donnerstad.

Salget av Palm vokser med 150 prosent i året, og den lille håndholdte PC-en har allerede erobret rundt 42-43 prosent av verdensmarkedet.

Annonse
Flere typer
Det finnes i dag flere typer lomme-PCer. Et hovedskille går mellom de som har tastatur (Ericsson MC16, Psion o.a.) og de som er pennbaserte med trykkfølsomme skjermer (Palm, Everex, Cassiopeia o.a.).

Et annet hovedskille går mellom de som benytter Windows CE og de som har egenutviklede operativsystemer. Ledende mobilprodusenter som Nokia, Ericsson og Motorola har gått sammen med Psion om å utvikle deres operativsystem EPOC til å bli standard for morgendagens “smarte” mobiltelefoner.

Et viktig produkt
Ericsson har tidligere tatt konsekvensen av etterspørselen etter håndholdte PC-er og kjøpt inn teknologi og produkter fra Hewlett Packard. Apple har også nå en kampanje hvor kjøperne av Apples bærbare PowerBook G3 får en Palm III med på kjøpet.

Produktsjef i Apple, Verner Hølleland, mener at kombinasjonene av en kraftig PowerBook fra Apple og den lille Palm III er to perfekte samarbeidspartnere for mobilt arbeide:

– Alt er synkronisert mellom de to maskinene som kopierer informasjon seg i mellom. Dermed har du alltid notater, adresser, timeplaner og liknende tilgjengelig. Dette er rett og slett en planlegger som aldri går tom for papir, sier Hølleland.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse