Annonse


Penge-dryss over gründere

Novell har opprettet et fond kalt Internet Equity Fund (IEF) som har hånd om 50 millioner dollar, eller om lag 370 millioner kroner. Målet med fondet er å få flere utviklerselskaper til å benytte programmeringsspråket Java, i tillegg til å benytte Novells directory services. I følge internettavisen Cnet legger ikke Novell-ledelsen skjul på at disse investeringene er direkte knyttet til utvikling som tjener Novells interesser.

7,5 milliarder på bok
Og Novell har penger nok til å investere. En milliard dollar, eller 7,5 milliarder kroner har Novell stuet inn på sine bankkontoer. Hittil har Novell spredd de første ni millioner dollarene på ni selskaper, hvorav de siste fem er: Orbital Software, Oblix, NetObjects, ObjectSpace og enCommerce. Tidligere har Novell bidratt i selskapene: Evergreen Internet, GlobalCast Communications, NetPro Computing og NetVision.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse