HPPC

Annonse


Harde PC-tider i møte?

HPPC

Det er flere signaler som tyder på at den norske PC-bransjen er følsom for den usikre økonomiske situasjonen landet befinner seg i for tiden, skriver Dagens Næringsliv.

Produsentene sliter
Ett av tegnene er det faktum at den europeiske delen av bransjen vokser hurtigere enn den norske. Ett annet er at enkelte PC-produsenter sliter i motbør.

Cinet har sogar mistet markedsandeler i tredje kvartal. Selskapet opplevde en nedgang fra 8,5 til 7,2 prosent.

Annonse
Markedet stagnerer
Tredje kvartal ga også nullvekst i salget av servere. Dette salget står for en stor del av verdiene og inntjeningen i bransjen, og nedgangen her har derfor vært et sjokk. Heller ikke salget av bærbare datamaskiner har vært noe å skryte av i år, med en vekst i underkant av fem prosent.

Bransjen forventer likevel en økning i salget i fjerde kvartal i år. Siste kvartal er tradisjonelt sett det beste for databransjen.

Usikker økonomi
Bransjefolk peker på usikkerheten i norsk økonomi som årsak til stagnasjonen, men Asbjørn Søgstad, markedsdirektør i Compaq Norway, sier at også Intels introduksjon av en ny prosessorfamilie kan ha påvirket markedet.

1999 er et umulig år å planlegge, sies det. Bransjen regner med at veksten neste år vil ligge et sted mellom fem og ti prosent. Forutsatt at oljeprisene ikke faller ytterligere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse