Annonse


Ny IT-rekord i Norge

Det er bare en av syv PC-er som går til privatmarkedet. De øvrige havner i offentlig sektor eller i det private næringsliv, opplyser Aftenposten.

Femti prosent investerer
Og det er i næringslivet at økningen er størst. Norsk Gallup har gjennomført en undersøkelse om investeringsplaner og bruk av data i norske bedrifter med mer enn fem ansatte, og tendensen er helt klar:

Nær femti prosent av alle bedriftsledere vil øke investeringene i forhold til datautstyr og programvare neste år. Ikke en gang en av ti vil unngå slike investeringer neste år.

Vi står foran et nytt år og andelen bedriftsledere som vil øke investeringene innefor IT og data har aldri vært høyere, i følge Norsk Gallup.

Annonse
Internett øker også
Også bruken av Internett øker. Over halvparten av bedriftene kan nå koble seg opp mot Internett, mens ca. 25 prosent av dem har egen hjemmeside.

Forventningene til Internett er imidlertid blitt mer nøkterne. Bare en av femti bedriftsledere budsjetterer med fortjeneste på salget via Internett, mens 11 prosent opplyser at Internett øker omsetningen.

Avhengig av IT
Generalsekretær Per Morten Hoff i Kontor og datateknisk landsforening forklarer noe av investeringslysten med at næringslivet har gjort seg avhengig av IT. Teknologien har blitt en forutsetning for å hente inn informasjon og for å holde tritt med konkurrentene.

Mulighetene for effektivisering og rasjonalisering er også viktige for investeringslysten, mener Hoff. Han legger til at elektronisk handel også øker i betydning og at dette har en gunstig effekt på investeringslysten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse