Annonse


Linux vinner terreng

Undersøkelsen er gjennomført på oppdrag av det amerikanske dataselskapet Sun, skriver Finansavisen. Blant en rekke spørsmål ble bedriftene spurt om holdninger til og bruk av forskjellige operativsystemer. Undersøkelsen fant altså at “overraskende mange” norske bedrifter har tatt i bruk Linux.

Gratis og enkelt
Linux er et operativsystem basert på Unix og en nykommer på markedet. Systemet har to helt klare fordeler: Det er gratis og det har et enklere grensesnitt enn konkurrerende systemer. Det kan virke som om mange IT-ledere har lastet ned Linux fra Internett for å teste det ut.

Dette sier markedssjef Terje Biringvad i Sun Norge. Han slår likevel fast at Linux ennå ikke har fått noen avgjørende betydning i det norske markedet fordi det foreløpig dreier seg om uttesting snarere enn kritisk bruk. Men han peker også at Linux scorer høyt på skalaen over systemer som vurderes som fremtidige investeringer i bedrifts-Norge.

En internasjonal trend
Omfavnelsen av Linux er ikke noe særnorsk fenomen, men tvert i mot en internasjonal trend. Flere av de store aktørene i dataverdenen har i løpet av den siste tiden annonsert sin støtte til Unix. Det kommer etter hvert så mange gode applikasjoner for Linux at systemet allerede omtales som en sterk konkurrent til Microsoft.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse