Annonse


Ville redde telefolk

Overvåkningspolitiet i Tsjetsjenia gikk offentlig ut og sa at de visste hvor kidnapperne og gislene var og at det nå bare gjensto å gå til angrep. Dermed stakk kidnapperne av, men tok først livet av gislene slik at de ikke ble hemmet under flukten.

Løsepenger
Den engelske arbeidsgiveren til de fire, Granger Telecom, lå imidlertid i forhandlinger med gisseltakerne om utbetalinger av løsepenger, skriver The Independent.

To millioner pund, eller over 25, millioner norske kroner, er beløpet det ble forhandlet om. Uttalelser fra Granger tyder på at en løsning med kidnapperne var i sikte. Uten innblanding fra tsjetsjensk overvåkningspoliti kunne dermed de fire ha vært reddet.

Politisk etterspill
Etter sigende har konservative politikere forsøkt å slå politisk mynt på denne tragiske hendelsen. Granger har sine kontorer i valgkretsen Runnymede and Weybridge.

Denne valgkretsen er representert ved et konservativt parlamentsmedlem og vedkommende hevder at det britiske Utenriksdepartementet ikke var entydige nok i sine advarsler mot at Granger skulle gjøre noen forsøk på å etablere seg i et så farlig område som Tsjetsjenia.

Påstanden blir skarpt avvist av den engelske regjeringen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse