Wikstøl

Annonse


Kupper nett-annonsene

WikstølVinneren mente han var Dagbladets og Nettavisens nye nettverk for rubrikkannonser på Internett.

Gratis for private
– Her vil rubrikkannonser for all fremtid ville være gratis for privatpersoner, la Skeid til. I første omgang vil rubrikkannonsene her også være kostnadsfrie for bedrifter og næringsdrivende, men disse vil etterhvert måtte påregne et gebyr for å tilby sine varer og tjenester.

Flere er med?
Adm. direktør. Cato Hellesjø i Dagbladet opplyste at samarbeidet mellom de to avisene utgjør den første byggesteinen i et stort nettverk for rubrikkannonser på Internett. Det er med andre ord flere interessenter med i bildet, men ingen av de to direktørene vil gå ut med ytterligere opplysninger om kommende partnere i det nye Internett-baserte nettverket for rubrikkannonser.

Med flere partnere vil sidene bli en attraktiv annonseplass for forretningsdrivende og det er gjennom kommersielle annonser at databasen vil tjene penger.

Intet å forsvare
Både Hellesjø og Skeid understreket at det var naturlig for de to avisene å samarbeide på et felt hvor de ikke har inntekter å forsvare fra før – det er lite rubrikkannonser i Dagbladets papirutgave.

Begge var synlig stolte over å bidra til å skape “varige strukturelle endringer” i norsk avisverden. Aftenpostens løsning “Finn” trodde de ikke på. Det lå i luften at poenget med at annonsøren først måtte betale for en papirannonse for så å få tilgang til Internetts annonsefasiliteter ble sett på som avlegs allerede i utgangspunktet.

Felles base
I praksis vil annonsenettverket fungere med en felles database, mens hver partner har sitt vindu med sin egen identitet inn til denne databasen. Det er kort vei fra vindu til annonse, ett klikk gir brukeren direkte adgang til de 25 siste annonsene som er plassert på inngangssiden. Ellers er annonsene rubrisert i varegrupper.

Dagbladet, såvel som Nettavisen understreket at samarbeidet stopper der. De to avisene vil også i fremtiden være skarpe konkurrenter når det gjelder nyheter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse