Annonse


AT&T kjøper IBMs nett

Samtidig er de to selskapene blitt enige om å kjøpe tjenester og produkter fra hverandre.

Ryktene gikk inn
Det har gått rykter om hvem som skulle overta IBMs Global Network siden det tidligere i år ble klart at IBM skulle selge divisjonen.

Nå er det altså klart at AT&T blir kjøperen, slik mange av de heteste ryktene lenge har sagt.

36,68 milliarder
I følge avtalen skal AT&T betale 36,68 milliarder kroner kontant for divisjonen, i tillegg til at de to selskapene har inngått gjensidige avtaler om leveranser.

Annonse
Blant annet vil AT&T outsource en rekke datatjenester til IBM i en separat avtale verdsatt til 29,34 milliarder kroner. Til gjengjeld vil IBM fortsatt bruke nettverket til sine egne, interne tjenester.

Over hele verden
IBM Global Network tilbyr datakommunikasjon til 900 byer i 100 land, inkludert Norge. Selskapet har Internett-aksess fra 1.350 steder i 53 land. Nettet brukes av flere hundre multinasjonale konserner, titusener små og middelstore bedrifter og mer enn en million individuelle Internett-brukere.

Selskapet sier at det fortsatt vil tilby nettverkstjenester, som meldingsformidling og e-handel, men at dette betyr slutten for selskapets infrastrukturtjenester.

Som et resultat av salget vil omlag 5.000 IBM-ansatte flytte over til AT&T, mens 2.000 AT&T-ansatte vil gå til IBM som en del av outsourcing-avtalen. Avtalen skal i følge planene være ferdig forhandlet og godkjent av aksjonærer og myndigheter i løpet av et halvt års tid.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse