Annonse


Nå kommer Java 2

– Med Java 2 kombinerer vi funksjonalitet med en bunnsolid plattform, sier Alan Baratz, som er president i Suns Java-avdeling.

Krangel med Microsoft
Java er laget for å fungere uavhengig av operativsystem. Det skal være mulig å skrive et program under Java, og få det til å fungere under andre operativsystem. Sun og Microsoft har lenge kranglet om Java. Sun har kritisert Microsoft for å lage applikasjoner som bare kan brukes under Windows, og dermed bryte inngåtte avtaler. Microsoft mener Sun setter for snevre grenser for utforming av teknologien.

Analytikere sier til Reuters at Java 2 også gjør deler av jobben som et operativsystem ellers ville ha gjort. Dette gjelder for eksempel det å tegne opp grafikk på skjermen, «Klikk og slipp»-funksjoner og muligheten for å flytte data mellom program.

Åpen kode
Sun melder også at de vil bli mer åpne når det gjelder lisensiering av Java 2. Målet er å få flere programmerere til å lage program som kan brukes under Java. Det fører igjen til at kildekoden kan lastes ned gratis, skriver nettavisen Techserver.

Annonse
Programmerere kan fritt utveksle kildekoder. Først når et program er salgbart vil Sun forlange at det skal sjekkes for kompatibilitet og at Sun skal ha betalt for sine rettigheter.

Sun melder at de har gjort kildekode åpent tilgjengelig for å nå utover de vanlige grensene. Blant disse er bilfabrikanter og produsenter av fjernsynsapparater.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse