Annonse


Kåte på Internett-aksjer

Aksjemarkedet har fått tro på at Internettet har en fremtid, men er usikre på hva den er verdt. Derfor har prisene hoppet opp og ned den siste tiden.

Reelle verdier
Et ferskt eksempel er uBid – et selskap som arrangerer auksjoner over Internett. Ved siste nyemisjon før helgen gikk aksjen for 15 kroner. Introduksjonsdagen gikk aksjen opp til 60 kroner og avsluttet på 48 kroner. I går falt aksjekursen med ti prosent den første timen, skriver Dagens Næringsliv.

Bare ordet Internett nevnes stiger kursen. Budtjenesten FedEx ble lørdag erklært som en tjeneste på Internett av bladet Barron’s. Mandag steg aksjen til rekordnivå, og markedsverdien øke med mellom ti og tolv milliarder.

Tar helt av
Det siste febertoktet startet 11 november, mener telegrambyrået Reuters. Da hadde selskapet EarthWeb en emisjon. Prisen på disse aksjene har gått sterkt opp og ned siden. Mandag steg de med 55 prosent etter at det ble kjent at tjenesten hadde fått nye annonsører på nettet.

EarthWeb tilbyr 13 forskjellige tjenester rettet mot programmerere og andre IT-spesialister. Dette er en målgruppe som er spesielt interessant for forhandlere og produsenter av IT-utstyr. I følge Reuters er prisen for å annonsere på EarthWeb to til tre ganger så høy som på vanlige nettsider.