Julenett

Annonse


Julegleden kjøpes på nett

Julenett

Jeg liker meg godt i Moss jeg, men det er ikke akkurat en overflod av spennende butikker. Derfor var det egentlig en glede å ta steget ut på nettet for å finne gaver. Og det flotte er jo at det sjelden finnes regionale begrensninger på nettet. Finner jeg noe jeg vil ha er det bare å peke, betale, og få det tilsendt. Genialt.

Er det noen snille barn…
Det største problemet med å gjøre julehandelen på nett er helt klart å finne ut hva man skal gi til alle som fortjener gaver. Sånn sett skiller ikke Internett seg ut fra en hvilken som helst samling gavebutikker.

Det hele kunne nok vært løst ganske enkelt med et besøk innom Boxman, men det hadde vel ikke akkurat blitt jubel i stua hvis alle hadde fått cd-er. I hvert fall ikke når cd-ene først hadde dukket opp utpå nyåret en gang.

Annonse
Slipper papir og tape
Først ut var foreldrene mine. Etter et par år med vin var det på tide med noe nytt og originalt. Kanskje jeg kunne finne noe interiør hos Eddie Bauer – en butikk jeg ble kjent med da jeg bodde i statene. Joda, her fikk jeg hjelp til tusen. I løpet av få minutter fant jeg et par store flotte gulvputer som kunne passe ypperlig i stua.

Ikke bare var det smertefritt å bestille, de lurte til og med på om jeg ville ha putene pakket inn. Jeg er jo ikke dum heller. Kan jeg slippe å leke med innpakningspapir og tape så slår jeg til. Var det slutt der? Nei da. De lurte videre på hva som skulle stå på kortet. Etter å ha fylt inn navn og beskjed var det bare å slenge over kredittkortet. Ting var i bevegelse. Smertefritt.

Det var faktisk et par minutter der jeg lurte på om Eddie Bauer var løsningen for alle gavene jeg skulle kjøpe, men det hadde jo nesten blitt like ille som å kjøpe cd-er til alle sammen.

Utradisjonelt
Så var det resten av familien. Det flotte med å lete etter gaver på nettet er at man kommer over utrolig mange alternativer. Dette ga meg en rekke gavetips jeg aldri ville vurdert bare ved å tusle gjennom gågata hjemme i Moss.

Konsertbilletter til min yngste søster, og en danmarkstur til min eldste søster med mann, var snart i boks.

Polet kjører ut
Det som overrasket mest var at jeg kunne bestille alkohol på nettet. Det er alltid en suksess med en bedre cognac til besteforeldre, så da jeg fant ut at det kunne bestilles, og ikke minst bli kjørt til døren av Vinmonopolet, var enda et par gaver klare under treet.

Et par leker fra statene var lett å finne til niesene mine, og da gjensto kun venner og bekjente. En CD her. En fotballdrakt her. Kanskje en bok eller to, og plutselig var jeg ferdig. Det gikk jo faktisk så fort at man følte seg litt snytt for hele den slitsomme opplevelsen. Men den følelsen var over enda raskere.

For sen utvikling
Det som er litt trist i denne sammenhengen er at Norge ikke ligger så langt fremme innen e-handel. Sverige, og spesielt USA er flere steg foran. For meg som kunde er jo dette allikevel glitrende. Jeg kan dra dit jeg får best pris, best service og best tilbud. Som regel på den andre siden av Atlanteren.

Det gikk greit å få tak i gavene. Ting er bestilt og på vei til Norge fra alle verdens hjørner. Med garanti fra posten skal dette være i boks i løpet av en uke eller to. Julen kommer til Moss i år også.

Hvis bare julekakene kunne bakes på en like enkel måte hadde julen vært perfekt – en utfordring for nettfirmaene til neste års juleforberedelser?

Gaver Adresse
Interiør: www.eddiebauer.com
Drikkevarer: www.aperitif.no
Leker: www.faoschwarz.com
Reiser: www.colorline.no
Musikk og bøker: www.amazon.com
Fotballdrakt: www.liverpoolfc-newkit.co.uk

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse